maandag 18 november 2019 / Categorieën: Recepten RECEPT: SMAAKVOLLE ZELFGEMAAKTE PEPERNOTEN Voor ongeveer 150 stuks – voorbereidingstijd: 20 minuten – baktijd: 13 à 15 minuten DIT HEB JE NODIG: 2 grote theelepels (5 gram) speculaaskruiden 200 gram zelfrijzend bakmeel 100 gram donkerbruine basterdsuiker 80 gram koude boter, in blokjes 3 eetlepels melk Snufje zout ZO MAAK JE HET: Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng in een grote schaal de speculaaskruiden, het bakmeel, de suiker, boter en zout. Zorg ervoor dat alles goed gemengd is en kneed er een bal deeg van. Kneed nu beetje bij beetje de eetlepels melk erdoor tot een soepele deeg. Deeg nog iets te droog? Voeg dan een extra eetlepel melk toe. Verdeel de deeg op en maak kleine knikker grote stukjes. Verdeel deze op een bakplaat. Zorg voor voldoende ruimte tussen de pepernoten en druk ze iets aan. Bak vervolgens de pepernoten in 13 á 15 minuten gaar in het midden van de voorverwarmde oven. Haal ze uit de oven en laat de pepernoten afkoelen. Smakelijk! TIPS: De onderkant van de pepernoot verkleurd (en verbrand) het snelst, let dus goed op tijdens het bakken. Maak de pepernoten ongeveer even groot, kleine balletjes van 3 à 4 gram deeg als je er 150 stuks wilt maken. Uiteraard kan je ook grotere pepernoten bakken net als op de foto. Pepernoten smaken natuurlijk extra lekker met chocolade! Op de site van Ellen vind je aanvullend een recept voor het maken van chocolade pepernoten. Dit is een recept van Ellen van Duijn – MadebyEllen.com Vorige artikel OP JE PAASBEST MET WMF Volgende artikel PAKJESAVOND: ULTIEME CADEAUS VOOR FOODIES & WINELOVERS Beoordeel dit artikel: 4.7 Tags: Sinterklaasmakkelijke receptendecembermaandpepernoten bakkenrecept pepernoten Gerelateerde artikelen RECEPT: LAUWWARME BONENSALADE PAASRECEPT: MIDDEN OOSTEN GEHAKTBALLETJES HERTENSTOOF MET GEBAKKEN EEKHOORNTJESBROOD EN PUREE VAN KNOLSELDERIJ MAKKELIJKE EENPANSGERECHTEN VOOR SINTERKLAASAVOND
DIT IS DE REDEN WAAROM JE ELKE DAG EEN HANDJEVOL BLAUWE BESSEN ZOU MOETEN ETEN dinsdag 29 januari 2019