RECEPT: SMAAKVOLLE ZELFGEMAAKTE PEPERNOTEN
/ Categories: Recepten

RECEPT: SMAAKVOLLE ZELFGEMAAKTE PEPERNOTEN

Voor ongeveer 150 stuks – voorbereidingstijd: 20 minuten – baktijd: 13 à 15 minuten

DIT HEB JE NODIG:

  • 2 grote theelepels (5 gram) speculaaskruiden
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 80 gram koude boter, in blokjes
  • 3 eetlepels melk
  • Snufje zout

ZO MAAK JE HET:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Meng in een grote schaal de speculaaskruiden, het bakmeel, de suiker, boter en zout.
  3. Zorg ervoor dat alles goed gemengd is en kneed er een bal deeg van.
  4. Kneed nu beetje bij beetje de eetlepels melk erdoor tot een soepele deeg.

Deeg nog iets te droog? Voeg dan een extra eetlepel melk toe.

  1. Verdeel de deeg op en maak kleine knikker grote stukjes. Verdeel deze op een bakplaat.
  2. Zorg voor voldoende ruimte tussen de pepernoten en druk ze iets aan.
  3. Bak vervolgens de pepernoten in 13 á 15 minuten gaar in het midden van de voorverwarmde oven.
  4. Haal ze uit de oven en laat de pepernoten afkoelen.

Smakelijk!

TIPS:

  • De onderkant van de pepernoot verkleurd (en verbrand) het snelst, let dus goed op tijdens het bakken.
  • Maak de pepernoten ongeveer even groot, kleine balletjes van 3 à 4 gram deeg als je er 150 stuks wilt maken. Uiteraard kan je ook grotere pepernoten bakken net als op de foto.
  • Pepernoten smaken natuurlijk extra lekker met chocolade! Op de site van Ellen vind je aanvullend een recept voor het maken van chocolade pepernoten.
  • Dit is een recept van Ellen van Duijn – MadebyEllen.com 

 

Previous Article OP JE PAASBEST MET WMF
Next Article PAKJESAVOND: ULTIEME CADEAUS VOOR FOODIES & WINELOVERS
Rate this article:
4.7