RECEPT: CHILLI SIN CARNE MET SPELT
/ Categories: Recepten

RECEPT: CHILLI SIN CARNE MET SPELT

DIT HEB JE NODIG

Voor 4 personen

  • 250 g gedroogde kidney bonen
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 30 ml olijfolie
  • 150 g spelt
  • 500 ml groentebouillion 
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 250 g prei
  • 400 g tomatenblokjes uit blik
  • 1 tl paprikapoeder
  • 0,5 tl chillivlokken 
  • 0,5 tl kaneel
  • peper en zout
  • WMF Perfect Plus snelkookpan

ZO MAAK JE HET

  1. Spoel eerst de bruine bonen af in een vergiet, laat ze uitlekken en doe ze met water in de snelkookpan. Sluit het deksel, verwarm de pan en laat 13 minuten koken als deze kookniveau 2 heeft bereikt.
     
  2. Laat de snelkookpan vervolgens afkoelen totdat de klep geen druk meer aangeeft.
     
  3. Pel en snipper intussen de uien en knoflook. Verhit een beetje olijfolie in een andere pan en stoof de uien en knoflook lichtjes tot ze glazig zijn.
     
  4. Spoel vervolgens de spelt af en doe deze in de pan erbij. Giet de helft van de bouillon erbij, breng aan de kook, haal de pan van het vuur en laat ca. 15 minuten zwellen. 
     
  5. Intussen de paprika’s schoonmaken, wassen en in blokjes van ca.  2 cm. Snijd de prei ongeveer 2 cm af, was hem en snijd hem in ringen van ca. 2 cm. 1 cm dik.
     
  6. Open de snelkookpan, laat de bonen uitlekken en doe ze terug in de pan.
     
  7. Voeg de groene spelt, tomatenstukjes, resterende bouillon, paprika en prei toe. Meng alles goed en breng op smaak met zout, paprikapoeder, chilivlokken en kaneel.
     
  8. Sluit vervolgens de pot weer en verwarm. Zodra kookniveau 1 is bereikt, laat je het 3 minuten koken. Laat vervolgens de stoom ontsnappen, open de pot en breng op smaak met chili.
Previous Article RECEPT: ROMIGE ROZE BIETENSOEP
Next Article RECEPT: RIJSTPUDDING MET SINASAPPEL EN KARDEMOM
Rate this article:
No rating