woensdag 31 januari 2024 / Categorieën: Recepten RECEPT: CHILLI SIN CARNE MET SPELT DIT HEB JE NODIG Voor 4 personen 250 g gedroogde kidney bonen 2 uien 2 teentjes knoflook 30 ml olijfolie 150 g spelt 500 ml groentebouillion 1 gele paprika 1 rode paprika 250 g prei 400 g tomatenblokjes uit blik 1 tl paprikapoeder 0,5 tl chillivlokken 0,5 tl kaneel peper en zout WMF Perfect Plus snelkookpan ZO MAAK JE HET Spoel eerst de bruine bonen af in een vergiet, laat ze uitlekken en doe ze met water in de snelkookpan. Sluit het deksel, verwarm de pan en laat 13 minuten koken als deze kookniveau 2 heeft bereikt. Laat de snelkookpan vervolgens afkoelen totdat de klep geen druk meer aangeeft. Pel en snipper intussen de uien en knoflook. Verhit een beetje olijfolie in een andere pan en stoof de uien en knoflook lichtjes tot ze glazig zijn. Spoel vervolgens de spelt af en doe deze in de pan erbij. Giet de helft van de bouillon erbij, breng aan de kook, haal de pan van het vuur en laat ca. 15 minuten zwellen. Intussen de paprika’s schoonmaken, wassen en in blokjes van ca. 2 cm. Snijd de prei ongeveer 2 cm af, was hem en snijd hem in ringen van ca. 2 cm. 1 cm dik. Open de snelkookpan, laat de bonen uitlekken en doe ze terug in de pan. Voeg de groene spelt, tomatenstukjes, resterende bouillon, paprika en prei toe. Meng alles goed en breng op smaak met zout, paprikapoeder, chilivlokken en kaneel. Sluit vervolgens de pot weer en verwarm. Zodra kookniveau 1 is bereikt, laat je het 3 minuten koken. Laat vervolgens de stoom ontsnappen, open de pot en breng op smaak met chili. Vorige artikel RECEPT: ROMIGE ROZE BIETENSOEP Volgende artikel RECEPT: RIJSTPUDDING MET SINASAPPEL EN KARDEMOM Beoordeel dit artikel: Geen beoordeling Tags: snelkookpan Gerelateerde artikelen RECEPT: VIETNAMESE PHO GHA RECEPT: RIJSTPUDDING MET SINASAPPEL EN KARDEMOM RECEPT: ROMIGE ROZE BIETENSOEP RECEPT: MASSAMAN CURRY UIT DE SNELKOOKPAN RECEPT: GESTOOMDE ZALM MET DRAGONVINAIGRETTE EN RUCOLA RECEPT: STOOFPOTJE VAN ZEEDUIVEL MET VENUSSCHELPEN (OF KOKKELS)
DIT IS DE REDEN WAAROM JE ELKE DAG EEN HANDJEVOL BLAUWE BESSEN ZOU MOETEN ETEN dinsdag 29 januari 2019