RECEPT: RIJSTPUDDING MET SINASAPPEL EN KARDEMOM
/ Categories: Recepten

RECEPT: RIJSTPUDDING MET SINASAPPEL EN KARDEMOM

DIT HEB JE NODIG

Voor 4 personen

  • 3 sinasappels
  • 4-5 kardemom peulen
  • 1 liter melk naar keuze
  • 30 g boter
  • 40 gram bruine basterdsuiker 
  • 250 gram rijst, ronde korrel
  • 100 gram slagroom 
  • 1 snufje zout
  • WMF Perfect Plus Snelkookpan

ZO MAAK JE HET

  1. Was eerst een sinaasappel in heet water en rasp de schil fijn. Plet de kardemompeulen lichtjes.
     
  2. Kook vervolgens de melk met de boter, suiker, zout, sinaasappelschil en kardemompeulen in de snelkookpan.
     
  3. Strooi de rijst erbij en roer. Sluit de pot en verwarm. Zodra kookniveau 1 is bereikt, laat je het 15 minuten koken.
     
  4. Laat de snelkookpan afkoelen totdat de klep geen druk meer aangeeft en open hem vervolgens.
     
  5. Doe de rijst in een kom en laat deze 5 minuten weken, af en toe roeren.
     
  6. Schil alle sinaasappels in een dikke schil, zodat ook het witte velletje verwijderd wordt.
     
  7. Fileer de afzonderlijke segmenten en verwijder de buitenste laag.
     
  8. Klop de slagroom stijf en haal de kardemompeulen uit de rijstepap.
     
  9. Spatel tenslotte de room en de sinaasappelfilets erdoor en serveer de rijstpudding warm of koud, bestrooid met bruine suiker.
Previous Article RECEPT: CHILLI SIN CARNE MET SPELT
Next Article RECEPT: VIETNAMESE PHO GHA
Rate this article:
No rating