maandag 14 augustus 2023 / Categorieën: Recepten RECEPT: GESTOOMDE ZALM MET DRAGONVINAIGRETTE EN RUCOLA Voorbereiding/bereidingstijd: 25 minuten | Kooktijd: 7 minuten DIT HEB JE NODIG Voor 2 personen Voor de zalm: 2 stuks zalmfilet zonder vel (elk 170 g) 1 biologische citroen 30 ml olijfolie 0,5 tl gemalen koriander 300 ml water 4 takjes tijm 1 laurierblad 1 snufje zout WMF Perfect Plus Snelkookpan met stoom inzetstuk Voor de vinaigrette: 25 g pijnboompitten 2 takjes dragon 1 sjalot 30 ml citroensap 1 el mayonaise 30 ml olijfolie 15 ml ahornsiroop 30 ml water zout, peper om op smaak te brengen 250 gram rucola ZO MAAK JE HET Spoel de zalmfilet af met koud water en dep droog. Rasp de schil van de citroen. Meng de olie, koriander, citroenschil en zout in een kleine kom en vet de stukken vis rondom in. Bedek het stoom inzetstuk van de snelkookpan met een geschikt stuk bakpapier en leg de vis erop. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan zonder olie goudbruin en haal ze eruit. Voeg water, tijm en laurier toe aan de snelkookpan en leg de vis in de stoom inzet bovenop. Doe de deksel erop en braad de zalm 7 minuten na het bereiken van kookstand 1. Pluk tijdens het koken de blaadjes van de dragonstengels en hak ze fijn. Pel en snipper de sjalotjes. Meng het sap van de citroen met de mayonaise, de in blokjes gesneden sjalotten, dragon, olijfolie, ahornsiroop en water in een kleine kom en breng op smaak met zout en peper. Was de rucola en centrifugeer droog. Laat de stoom uit de snelkookpan ontsnappen, verwijder het deksel en serveer de vis op de rucolablaadjes. Besprenkel de dragon met vinaigrette, strooi er pijnboompitten over en serveer. TIP: heerlijk met gepofte aardappelen en zure room! ________________________________________ GEBRUIKTE WMF-PRODUCTEN WMF Perfect Plus Snelkookpan 4,5 l WMF PermaDur Premium koekenpan WMF Stoom inzetstuk Vorige artikel RECEPT: STOOFPOTJE VAN ZEEDUIVEL MET VENUSSCHELPEN (OF KOKKELS) Volgende artikel RECEPT: MASSAMAN CURRY UIT DE SNELKOOKPAN Beoordeel dit artikel: 3.5 Tags: snelkookpan Gerelateerde artikelen RECEPT: VIETNAMESE PHO GHA RECEPT: RIJSTPUDDING MET SINASAPPEL EN KARDEMOM RECEPT: CHILLI SIN CARNE MET SPELT RECEPT: ROMIGE ROZE BIETENSOEP RECEPT: MASSAMAN CURRY UIT DE SNELKOOKPAN RECEPT: STOOFPOTJE VAN ZEEDUIVEL MET VENUSSCHELPEN (OF KOKKELS)
DIT IS DE REDEN WAAROM JE ELKE DAG EEN HANDJEVOL BLAUWE BESSEN ZOU MOETEN ETEN dinsdag 29 januari 2019