RECEPT: GESTOOMDE ZALM MET DRAGONVINAIGRETTE EN RUCOLA
/ Categorieën: Recepten

RECEPT: GESTOOMDE ZALM MET DRAGONVINAIGRETTE EN RUCOLA

Voorbereiding/bereidingstijd: 25 minuten | Kooktijd: 7 minuten 

DIT HEB JE NODIG

Voor 2 personen

Voor de zalm:


Voor de vinaigrette:

  • 25 g pijnboompitten
  • 2 takjes dragon
  • 1 sjalot
  • 30 ml citroensap
  • 1 el mayonaise
  • 30 ml olijfolie
  • 15 ml ahornsiroop
  • 30 ml water
  • zout, peper om op smaak te brengen
  • 250 gram rucola

ZO MAAK JE HET

 

  1. Spoel de zalmfilet af met koud water en dep droog. Rasp de schil van de citroen. Meng de olie, koriander, citroenschil en zout in een kleine kom en vet de stukken vis rondom in. Bedek het stoom inzetstuk van de snelkookpan met een geschikt stuk bakpapier en leg de vis erop.
     
  2. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan zonder olie goudbruin en haal ze eruit. Voeg water, tijm en laurier toe aan de snelkookpan en leg de vis in de stoom inzet bovenop. Doe de deksel erop en braad de zalm 7 minuten na het bereiken van kookstand 1.
     
  3. Pluk tijdens het koken de blaadjes van de dragonstengels en hak ze fijn. Pel en snipper de sjalotjes. Meng het sap van de citroen met de mayonaise, de in blokjes gesneden sjalotten, dragon, olijfolie, ahornsiroop en water in een kleine kom en breng op smaak met zout en peper.
     
  4. Was de rucola en centrifugeer droog.
     
  5. Laat de stoom uit de snelkookpan ontsnappen, verwijder het deksel en serveer de vis op de rucolablaadjes. Besprenkel de dragon met vinaigrette, strooi er pijnboompitten over en serveer.

TIP: heerlijk met gepofte aardappelen en zure room!

________________________________________
GEBRUIKTE WMF-PRODUCTEN
WMF Perfect Plus Snelkookpan 4,5 l
WMF PermaDur Premium koekenpan 
WMF Stoom inzetstuk

Vorige artikel RECEPT: STOOFPOTJE VAN ZEEDUIVEL MET VENUSSCHELPEN (OF KOKKELS)
Volgende artikel RECEPT: MASSAMAN CURRY UIT DE SNELKOOKPAN
Beoordeel dit artikel:
3.5