RECEPT: MASSAMAN CURRY UIT DE SNELKOOKPAN
/ Categorieën: Recepten

RECEPT: MASSAMAN CURRY UIT DE SNELKOOKPAN

Voorbereidingstijd: 35 minuten | Kooktijd: 5 minuten

DIT HEB JE NODIG

Voor 4 personen

  • 1 kg aardappelen
  • 300 g prei
  • 250 g ananasvlees
  • 200 g kerstomaatjes
  • 100 g ongezouten cashewnoten
  • 70 g Massaman currypasta
  • 400 ml groentebouillon
  • 400 ml kokosmelk
  • 60 ml vissaus / vegetarische oestersaus
  • 2 limoenen
  • 2 rode uien
  • 1 bosje koriander
  • 15 ml neutrale plantaardige olie
  • 1 snufje zout
  • 1 eetlepel suiker
  • WMF Perfect Plus Snelkookpan 

ZO MAAK JE HET

  1. Pel de uien, snijd ze in reepjes en marineer ze in het sap van de twee limoenen met een snufje zout en de suiker.
     
  2. Schil de aardappelen, was ze en snij ze in blokjes van ongeveer 2 cm. Maak de prei schoon, was hem en snijd hem in stukken van ongeveer 1,5 cm dik. Snijd ook de ananas in stukjes.
     
  3. Rooster de cashewnoten in de snelkookpan zonder olie goudbruin en haal ze eruit. Voeg de olie toe, verwarm en bak de currypasta 2-3 minuten. Voeg de aardappelen, prei en tomaten toe en giet de bouillon en kokosmelk erover. Sluit het deksel, verwarm en kook gedurende 5 minuten nadat kookniveau 2 is bereikt.
     
  4. Laat stoom uit de pot ontsnappen en open. Breng de curry op smaak met vissaus en zout en doe het in kommen. Serveer met verse koriander, cashewnoten en de ingelegde uien.
Vorige artikel RECEPT: GESTOOMDE ZALM MET DRAGONVINAIGRETTE EN RUCOLA
Volgende artikel RECEPT: POMPOEN LATTE
Beoordeel dit artikel:
5.0