donderdag 20 juli 2023 / Categorieën: Recepten RECEPT: STOOFPOTJE VAN ZEEDUIVEL MET VENUSSCHELPEN (OF KOKKELS) Eenpansgerecht voor de WMF Perfect (Plus) / Premium Snelkookpan Voorbereidingstijd: 40 minuten Kooktijd: 15 minuten Aantal personen: 4 INGREDIËNTEN 600 g zeeduivelfilet 24 grote venusschelpen (of kokkels) 4 aardappelen 1 ui 2 knoflookteentjes 2 takjes peterselie 100 g tarwebloem 200 ml witte wijn 1 liter visbouillon 15 ml olijfolie Zout BEREIDING Week de venusschelpen (of kokkels) 20 minuten in zout water om het zand te verwijderen. Schil en was de aardappelen en snijd ze in plakjes. Schil de uien en de knoflook, was de peterselie en hak alles fijn. Snijd de zeeduivelfilets in stukjes, voeg zout toe en wentel ze door bloem. Schud de filet vervolgens voorzichtig om overtollig bloem te verwijderen. Bak de filet kort aan beide kanten in olie in een koekenpan. Fruit de knoflook in dezelfde olie als de zeeduivel in een koekenpan. Voeg de uien toe en bak nog 3 minuten. Doe nu de knoflook en de uien samen met de aardappelen, een snufje zout, de wijn en de visbouillon in de snelkookpan. Breng rustig aan de kook. Plaats de deksel op de snelkookpan en vergrendel deze. Zodra de 2e oranje ring zichtbaar is, verlaag je de temperatuur van je kookplaat en zet de timer op 15 minuten. Haal na 15 minuten de snelkookpan van de kookplaat. Wacht totdat de druk uit de pan verdwenen is (dat kun je zien aan de restkooktijd indicator (de pin) die is dan volledig teruggetrokken in het handvat). Je kan de pan nu openmaken. Voeg vervolgens de stukjes zeeduivel, de gehakte peterselie en de afgespoelde en uitgelekte venusschelpen (of kokkels) toe. Kook gedurende 5 minuten mee (zonder de pan onder druk te brengen). Voeg indien nodig meer zout toe en haal de pan van het vuur. Laat de pan ongeveer 5 minuten afgedekt staan voordat je serveert GEBRUIKTE PRODUCTEN WMF Perfect Plus snelkookpan 4,5l Vorige artikel RECEPT: RIJSTBALLETJES MET RODE BONENPASTA Volgende artikel RECEPT: GESTOOMDE ZALM MET DRAGONVINAIGRETTE EN RUCOLA Beoordeel dit artikel: Geen beoordeling Tags: snelkookpan Gerelateerde artikelen RECEPT: VIETNAMESE PHO GHA RECEPT: RIJSTPUDDING MET SINASAPPEL EN KARDEMOM RECEPT: CHILLI SIN CARNE MET SPELT RECEPT: ROMIGE ROZE BIETENSOEP RECEPT: MASSAMAN CURRY UIT DE SNELKOOKPAN RECEPT: GESTOOMDE ZALM MET DRAGONVINAIGRETTE EN RUCOLA
DIT IS DE REDEN WAAROM JE ELKE DAG EEN HANDJEVOL BLAUWE BESSEN ZOU MOETEN ETEN dinsdag 29 januari 2019