dinsdag 16 mei 2023 / Categorieën: Recepten RECEPT: HERFSTGROENTEN MET EEN CHEESY POLENTASAUS Wist je dat de WMF Durado koekenpan tot 250 graden in de oven kan? Ideaal voor dit gerechtje met paddenstoelen en romige polenta. Geen polenta in huis, je kunt deze vervangen door aardappelpuree. Bestrooi de puree met een beetje paneermeel of geraspte kaas, voordat je hem in de oven zet. Recept van: Lotte Vermeer (@lotsofvega) DIT HEB JE NODIG Voor 4 personen 400 gr gemengde paddenstoelen 1 rode ui, gesnipperd 2 teentjes knoflook, geperst olijfolie ½ knolselderij of 2 pastinaken, in blokjes 2 takjes verse tijm en/of rozemarijn 2 stronkjes witlof of 1 kleine krop andijvie, in reepjes 200 gr belugalinzen (uit blik) 100 gr walnoten, in stukjes 1 el mosterd 25 ml sojasaus 25 ml balsamicoazijn zout en peper WMF Durado koekenpan Voor de polentasaus: 450 ml plantaardige melk 1 tl zout en peper 75 gr polenta 2 el edelgistvlokken of parmezaanse kaas 2 el olijfolie extra vierge ZO MAAK JE HET Verwarm de oven voor tot 180 ˚C. Snijd of trek de paddenstoelen in repen. Fruit de ui en knoflook met een beetje olijfolie in de Durado koekenpan. Voeg de paddenstoelen, knolselderij en tijm toe. Bak deze 5 minuten. Voeg dan de witlof, belugalinzen en walnoten toe. Bak deze kort mee en doe dan de mosterd, sojasaus en azijn erbij. Breng op smaak met zout en peper. Breng voor de kaassaus de plantaardige melk met zout en peper aan de kook. Voeg er op laag vuur al roerend de polenta door, gevolgd door de edelgistvlokken en olijfolie extra vierge. Verwarm nog 2 minuten. Verdeel de kaassaus over de gebakken groenten in de Durado koekenpan. Plaats de koekenpan 20 tot 30 minuten in de oven op 180 ˚C. Serveer met een witlof- of andijviesalade. Vorige artikel HERFSTRECEPT: DESSERT RIJSTPUDDING MET VIJGENCRUMBLE Volgende artikel RECEPT: SNELLE BAO BUNS MET PULLED KONINGSZWAM Beoordeel dit artikel: Geen beoordeling Tags: lots of vega Gerelateerde artikelen RECEPT: KIKKERERWTENFRITTERS RECEPT: WINTERSE TOMATENSTOOFSCHOTEL WINTERRECEPT: AZIATISCHE KOOLROLLETJES MET TEMPÉCRUMBLE RECEPT: SNELLE BAO BUNS MET PULLED KONINGSZWAM HERFSTRECEPT: DESSERT RIJSTPUDDING MET VIJGENCRUMBLE RECEPT: RAVIOLI VAN ZOMERGROENTEN
DIT IS DE REDEN WAAROM JE ELKE DAG EEN HANDJEVOL BLAUWE BESSEN ZOU MOETEN ETEN dinsdag 29 januari 2019