RECEPT: HERFSTGROENTEN MET EEN CHEESY POLENTASAUS
/ Categories: Recepten

RECEPT: HERFSTGROENTEN MET EEN CHEESY POLENTASAUS

Wist je dat de WMF Durado koekenpan tot 250 graden in de oven kan? Ideaal voor dit gerechtje met paddenstoelen en romige polenta. Geen polenta in huis, je kunt deze vervangen door aardappelpuree. Bestrooi de puree met een beetje paneermeel of geraspte kaas, voordat je hem in de oven zet.

Recept van: Lotte Vermeer (@lotsofvega) 
 

DIT HEB JE NODIG

Voor 4 personen

  • 400 gr gemengde paddenstoelen
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • olijfolie
  • ½ knolselderij of 2 pastinaken, in blokjes
  • 2 takjes verse tijm en/of rozemarijn
  • 2 stronkjes witlof of 1 kleine krop andijvie, in reepjes
  • 200 gr belugalinzen (uit blik)
  • 100 gr walnoten, in stukjes
  • 1 el mosterd 
  • 25 ml sojasaus 
  • 25 ml balsamicoazijn
  • zout en peper
  • WMF Durado koekenpan


Voor de polentasaus:

  • 450 ml plantaardige melk 
  • 1 tl zout en peper 
  • 75 gr polenta 
  • 2 el edelgistvlokken of parmezaanse kaas
  • 2 el olijfolie extra vierge
     

ZO MAAK JE HET

  1. Verwarm de oven voor tot 180 ˚C. Snijd of trek de paddenstoelen in repen. Fruit de ui en knoflook met een beetje olijfolie in de Durado koekenpan. Voeg de paddenstoelen, knolselderij en tijm toe. Bak deze 5 minuten.
     
  2. Voeg dan de witlof, belugalinzen en walnoten toe. Bak deze kort mee en doe dan de mosterd, sojasaus en azijn erbij. Breng op smaak met zout en peper.   
     
  3. Breng voor de kaassaus de plantaardige melk met zout en peper aan de kook. Voeg er op laag vuur al roerend de polenta door, gevolgd door de edelgistvlokken en olijfolie extra vierge. Verwarm nog 2 minuten.
     
  4. Verdeel de kaassaus over de gebakken groenten in de Durado koekenpan. Plaats de koekenpan 20 tot 30 minuten in de oven op 180 ˚C.
     
  5. Serveer met een witlof- of andijviesalade.
Previous Article HERFSTRECEPT: DESSERT RIJSTPUDDING MET VIJGENCRUMBLE
Next Article RECEPT: SNELLE BAO BUNS MET PULLED KONINGSZWAM
Rate this article:
No rating