dinsdag 16 mei 2023 / Categorieën: Recepten RECEPT: RAVIOLI VAN ZOMERGROENTEN Een plaatje toch dit voorgerechtje? De plakjes groenten zijn gevuld met een heerlijke notenroom en gebakken champignon. De notenroom blijft zeker 5 dagen goed in de koelkast. Je kunt deze ook gebruiken als spread op een stokbroodje of als saus over een lasagne-ovenschotel of over de pasta. Recept van: Lotte Vermeer (@lotsofvega) DIT HEB JE NODIG 2 personen 3 verschillende knolletjes, bijv. gele biet, chioggia biet, koolrabi of rettich handje groene (sla)blaadjes 4 kastanjechampignons olijfolie 1 el balsamico-azijn 1 el sojasaus WMF Durado koekenpan Voor de notenroom: 50 gr witte amandelen 50 gr rauwe cashewnoten 50 ml plantaardige melk of water 1 el sojasaus 1 el olijfolie extra vierge 1 tl mosterd sap en rasp van een ½ citroen zout en peper WMF Kult X Staafmixer WMF Kult X Foodprocessor ZO MAAK JE HET Schil de knolletjes. Maak met een mandoline of kaasschaaf dunne plakjes. Maak de notenroom door alle ingrediënten met een staafmixer of in de foodprocessor te mixen tot een dikke room. Snijd de champignons in plakjes. Bak de champignons met een beetje olijfolie in een Durado koekenpan. Zodra de champignons bruin kleuren blus je ze af met een de sojasaus en balsamico-azijn. Zet de hittebron uit. Beleg de helft van de plakjes met een theelepel room en leg daarop een gebakken champignon. Leg er weer een plakje groente op. Serveer op een bordje met een paar slablaadjes. Eet smakelijk! Vorige artikel RECEPT: HOLLANDSE EDAMAME BITES Volgende artikel HERFSTRECEPT: DESSERT RIJSTPUDDING MET VIJGENCRUMBLE Beoordeel dit artikel: Geen beoordeling Tags: lots of vega Gerelateerde artikelen RECEPT: KIKKERERWTENFRITTERS RECEPT: WINTERSE TOMATENSTOOFSCHOTEL WINTERRECEPT: AZIATISCHE KOOLROLLETJES MET TEMPÉCRUMBLE RECEPT: SNELLE BAO BUNS MET PULLED KONINGSZWAM RECEPT: HERFSTGROENTEN MET EEN CHEESY POLENTASAUS HERFSTRECEPT: DESSERT RIJSTPUDDING MET VIJGENCRUMBLE
DIT IS DE REDEN WAAROM JE ELKE DAG EEN HANDJEVOL BLAUWE BESSEN ZOU MOETEN ETEN dinsdag 29 januari 2019