RECEPT: RAVIOLI VAN ZOMERGROENTEN
/ Categories: Recepten

RECEPT: RAVIOLI VAN ZOMERGROENTEN

Een plaatje toch dit voorgerechtje? De plakjes groenten zijn gevuld met een heerlijke notenroom en gebakken champignon. De notenroom blijft zeker 5 dagen goed in de koelkast. Je kunt deze ook gebruiken als spread op een stokbroodje of als saus over een lasagne-ovenschotel of over de pasta.

Recept van: Lotte Vermeer (@lotsofvega) 

DIT HEB JE NODIG

2 personen

  • 3 verschillende knolletjes, bijv. gele biet, chioggia biet, koolrabi of rettich
  • handje groene (sla)blaadjes
  • 4 kastanjechampignons
  • olijfolie
  • 1 el balsamico-azijn
  • 1 el sojasaus 
  • WMF Durado koekenpan

Voor de notenroom:

  • 50 gr witte amandelen
  • 50 gr rauwe cashewnoten
  • 50 ml plantaardige melk of water
  • 1 el sojasaus
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 tl mosterd
  • sap en rasp van een ½ citroen
  • zout en peper
  • WMF Kult X Staafmixer
  • WMF Kult X Foodprocessor
     

ZO MAAK JE HET

  1. Schil de knolletjes. Maak met een mandoline of kaasschaaf dunne plakjes.
     
  2. Maak de notenroom door alle ingrediënten met een staafmixer of in de foodprocessor te mixen tot een dikke room.
     
  3. Snijd de champignons in plakjes. Bak de champignons met een beetje olijfolie in een Durado koekenpan. Zodra de champignons bruin kleuren blus je ze af met een de sojasaus en balsamico-azijn. Zet de hittebron uit. 
     
  4. Beleg de helft van de plakjes met een theelepel room en leg daarop een gebakken champignon. Leg er weer een plakje groente op. Serveer op een bordje met een paar slablaadjes. Eet smakelijk!
Previous Article RECEPT: HOLLANDSE EDAMAME BITES
Next Article HERFSTRECEPT: DESSERT RIJSTPUDDING MET VIJGENCRUMBLE
Rate this article:
No rating