WINTERRECEPT: AZIATISCHE KOOLROLLETJES MET TEMPÉCRUMBLE
Koolbladeren lenen zich uitstekend om te vullen met allerlei soorten fijngesneden groenten. De tempécrumble geeft een lekkere pittige tegenhanger aan de frisse koolrolletjes.
Recept van: Lotte Vermeer (@lotsofvega)
DIT HEB JE NODIG
Voor 2 personen
- 6 Chinese kool- of spitskoolbladeren
- 2 wortels, geraspt
- 12 shiitake, in reepjes
- ½ rode paprika, in reepjes
- handje taugé
- WMF: KITCHENminis® Stoomkoker
Voor de crumble:
- 250 gr tempé
- 1 el maïzena
- zonnebloemolie
- 25 ml sojasaus
- 25 ml ketjap manis
- 1 el sambal
- 1 tl (kokosbloesem)suiker
- WMF Kult X Foodprocessor
ZO MAAK JE HET
WMF: WMF KITCHENminis Stoomkoker en evt WMF Kult X Foodprocessor
- Blancheer de bladeren in ca. 3 minuten in een ruime pan met water en een snuf zout. Snijd het onderste deel van de dikke nerf uit het blad.
- Verdeel de wortel, zes shiitake, paprika en taugé over de bladeren. Vouw per blad de zijkanten naar binnen en rol deze vervolgens op. Leg de gevulde bladeren met de naad naar beneden in de stoommand. Stoom de koolrolletjes in 20 minuten gaar in de WMF KITCHENminis Stoomkoker.
- Maak ondertussen de tempécrumble. Verkruimel de tempé, dit gaat snel in de WMF Kult X Foodprocessor, maar je kunt ook een vork gebruiken om de tempé uit elkaar te trekken. Hussel de tempé met de maïzena. Verhit een beetje zonnebloemolie in een koekenpan. Zodra de olie heet is, voeg je de kruimels en de overige zes shiitake toe. Bak de tempé en shiitake bruin. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Meng ondertussen de sojasaus, ketjap, sambal en suiker. Giet dit bij de crumble en bak nog 3 minuten.
Leg de koolrolletjes op een bord en verdeel de crumble erover zoals op de foto.