dinsdag 16 mei 2023 / Categorieën: Recepten HERFSTRECEPT: DESSERT RIJSTPUDDING MET VIJGENCRUMBLE Rijstpudding is echt een gerecht voor de koude herfstdagen. Je kunt er eindeloos mee variëren en in de WMF snelkookpan is deze in 15 minuten klaar. Ook lekker als ontbijt. Recept van: Lotte Vermeer (@lotsofvega) DIT HEB JE NODIG Voor 4 personen Voor de rijstpudding: 200 gram (bruine) zoete rijst 50 gram ahornsiroop (30 ml) 400 ml kokosmelk 50 ml bramen-/bessensap kaneelstokje 2 steranijs stukje sinaasappelschil WMF Snelkookpan Voor de vijgencrumble: 4 gedroogde vijgen amandelschaafsel, geroosterd rasp van 1 sinaasappel snufje kardemom snufje kaneel Om te serveren: 2 verse vijgen ZO MAAK JE HET Doe de ingrediënten voor de rijstpudding in een WMF snelkookpan. Plaats de deksel op de snelkookpan en breng deze onder druk. Laat 5 minuten koken en zet daarna de hittebron uit. Laat 10 minuten staan en open daarna pas voorzichtig het deksel door het schuifpaneel naar achter te trekken. Maak ondertussen de vijgencrumble. Snijd de vijgen in heel kleine stukjes. Meng ze met het amandelschaafsel, de sinaasappelrasp, kardemom en kaneel tot een soort crumble. Snijd de verse vijgen in plakjes of partjes. Schep de rijstpudding in 4 kommetjes en verdeel de crumble en verse vijgen over de kommetjes. Eet smakelijk! Tip: de crumble is in een glazen pot zeker 2 weken houdbaar. Vorige artikel RECEPT: RAVIOLI VAN ZOMERGROENTEN Volgende artikel RECEPT: HERFSTGROENTEN MET EEN CHEESY POLENTASAUS Beoordeel dit artikel: 3.0 Tags: snelkookpanlots of vega Gerelateerde artikelen RECEPT: VIETNAMESE PHO GHA RECEPT: RIJSTPUDDING MET SINASAPPEL EN KARDEMOM RECEPT: CHILLI SIN CARNE MET SPELT RECEPT: ROMIGE ROZE BIETENSOEP RECEPT: MASSAMAN CURRY UIT DE SNELKOOKPAN RECEPT: GESTOOMDE ZALM MET DRAGONVINAIGRETTE EN RUCOLA
DIT IS DE REDEN WAAROM JE ELKE DAG EEN HANDJEVOL BLAUWE BESSEN ZOU MOETEN ETEN dinsdag 29 januari 2019