dinsdag 16 mei 2023 / Categorieën: Recepten RECEPT: SNELLE BAO BUNS MET PULLED KONINGSZWAM Bao buns zijn zachte gevulde en gestoomde broodjes. Wij voegden kurkuma toe om ze een kleurtje te geven en vulden ze met pulled koningszwam en zwarte bonen. Recept van: Lotte Vermeer (@lotsofvega) DIT HEB JE NODIG Voor 2 personen Voor de bao buns: 250 gr zelfrijzend bakmeel 200 ml kokosmelk 1 el kurkuma 1 tl zout WMF Kult X Foodprocessor Voor de vulling: 2 grote koningszwammen (of 150 gr oesterzwammen) olijf- of kokosolie 1 sjalot, in ringen 100 gr zwarte of kidneybonen (uit blik) 1 tl sambal 1 el hoisinsaus sap van een ½ limoen handje tauge WMF Durado koekenpan WMF: KITCHENminis® Stoomkoker Om te serveren: verse koriander chilisaus ZO MAAK JE HET Doe voor de bao buns alle ingrediënten in de WMF Kult X Foodprocessor en mix tot het deeg een bal vormt. Of mix de ingrediënten met de hand. Hou de koningszwam met je hand rechtop op een snijplank en steek een vork in de steel van de oesterzwam en trek deze voorzichtig omlaag, zodat je draden krijgt. Doe dit bij beide zwammen. Verwarm een beetje olie in een Durado koekenpan en bak de zwammen en sjalot bruin. Voeg de zwarte bonen toe samen met de sambal, hoisinsaus en limoen. Verwarm 2 minuten en voeg eventueel een scheutje water toe. Zet de hittebron uit en voeg de tauge toe. Verdeel het deeg in 6 stukken. Neem een stuk en maak deze plat in jouw hand. Doe 2 eetlepels van de vulling erop en vouw het deeg voorzichtig om de vulling heen. Plaats een bakpapiertje in de WMF stoomkoker en leg de bao bun op zijn kop in de stoommand. Herhaal dit voor de andere bollen. Stoom de bao buns gedurende 15-20 minuten, totdat de broodjes stevig zijn. Serveer met verse koriander en chilisaus. Je kunt de broodjes later eventueel nogmaals opwarmen in de stoomkoker. Tip: je kunt de koningszwammen ook vervangen door een blik afgegoten jackfruit. Bak de jackfruit 10 minuten, totdat je de jackfruitstukjes met een vork uit elkaar kunt trekken. Vorige artikel RECEPT: HERFSTGROENTEN MET EEN CHEESY POLENTASAUS Volgende artikel WINTERRECEPT: AZIATISCHE KOOLROLLETJES MET TEMPÉCRUMBLE Beoordeel dit artikel: Geen beoordeling Tags: lots of vega Gerelateerde artikelen RECEPT: KIKKERERWTENFRITTERS RECEPT: WINTERSE TOMATENSTOOFSCHOTEL WINTERRECEPT: AZIATISCHE KOOLROLLETJES MET TEMPÉCRUMBLE RECEPT: HERFSTGROENTEN MET EEN CHEESY POLENTASAUS HERFSTRECEPT: DESSERT RIJSTPUDDING MET VIJGENCRUMBLE RECEPT: RAVIOLI VAN ZOMERGROENTEN
DIT IS DE REDEN WAAROM JE ELKE DAG EEN HANDJEVOL BLAUWE BESSEN ZOU MOETEN ETEN dinsdag 29 januari 2019