RECEPT: WINTERSE TOMATENSTOOFSCHOTEL
/ Categories: Recepten

RECEPT: WINTERSE TOMATENSTOOFSCHOTEL

De WMF snelkookpan is erg geschikt om stoofschotels in te maken, zoals deze tomatenstoofschotel met gemixte bonen. Probeer eens om de Hollandse bonen te gebruiken, zoals kievitsbonen of kapucijners. De gedroogde bonen moeten een nacht weken (in een ruime kom met water), maar daarna zijn ze in een kwartier klaar om te eten. Je kunt ook variëren met kruiden. Voeg bijvoorbeeld Ras El Hanout toe voor een Marokkaanse twist.

Recept van: Lotte Vermeer (@lotsofvega) 
 

DIT HEB JE NODIG

Voor 4 personen

  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, fijngesneden
  • olijfolie
  • ½ oranje pompoen, in grove blokjes
  • 2 rode paprika’s, in reepjes
  • 2 aubergines, in grove blokjes
  • 150 gr limabonen, 1 nacht geweld
  • 150 gr kievitsbonen, 1 nacht geweld
  • 3 takjes rozemarijn
  • 3 laurierblaadjes
  • 10 ml balsamico-azijn
  • 1 kg (tomaten)passata 
  • zout & peper
  • WMF Snelkookpan
     

ZO MAAK JE HET

  1. Fruit de ui en knoflook met een beetje olie in de WMF snelkookpan. Voeg de pompoen, rode paprika en aubergines toe en bak 5 minuten.
    Voeg de bonen, rozemarijn, laurier, azijn en passata toe samen met 500 ml water. Voeg 1 tl zout en peper toe. Plaats de deksel op de snelkookpan en breng deze onder druk. Laat 15 minuten koken en zet daarna de hittebron uit.
     
  2. Laat 10 minuten staan en open daarna pas voorzichtig het deksel door het schuifpaneel naar achter te trekken.
    Lekker met zuurdesembrood.
Previous Article WINTERRECEPT: AZIATISCHE KOOLROLLETJES MET TEMPÉCRUMBLE
Next Article RADIJS-KOMKOMMER MET APPEL SALADE
Rate this article:
2.0