RECEPT: RIJSTBALLETJES MET RODE BONENPASTA
/ Categories: Recepten

RECEPT: RIJSTBALLETJES MET RODE BONENPASTA

in wijnsaus

Eenpansgerecht voor de WMF Perfect (Plus) / Premium Snelkookpan

Voorbereidingstijd: 35 minuten
Kooktijd: 15 minuten 

Aantal personen: 4

INGREDIËNTEN

  • 200 g kleefrijstmeel

  • 200 ml water

  • 200 g rode bonen

  • 50 g suiker (Adzuki)

  • 100 ml Chinese rijstwijn

 

BEREIDING

  1. Doe het kleefrijstmeel in een grote kom, voeg het warme water toe in een verhouding van 2:1 meel op water en roer tegelijkertijd.

  2. Als er geen droge bloem meer in de kom zit, kneed je het deeg met je handen tot het vochtig en glad is.

  3. Vorm van het deeg kleine rijstbolletjes.

  4. Breng water aan de kook in een pan. Voeg de kleine rijstbolletjes toe aan het kokende water en kook ze tot ze boven komen drijven.

  5. Was de rode bonen en doe ze in de snelkookpan, voeg dan water en Adzuki-suiker toe. Breng aan de kook en vergrendel de snelkookpan. Zodra de 2e oranje ring zichtbaar is, verlaag je de temperatuur van je kookplaat en zet de timer op 15 minuten.

  6. Haal na 15 minuten de snelkookpan van de kookplaat. Wacht totdat de druk uit de pan verdwenen is (dat kun je zien aan de restkooktijd indicator (de pin) die is dan volledig teruggetrokken in het handvat). Je kan de pan nu openmaken.

  7. Pureer het mengsel in de snelkookpan met een staafmixer. 

  8. Voeg vervolgens de rijstwijn en wat er nog over is van het water toe aan de bonenpasta en laat 1 minuut koken.

  9. Giet het mengel in een kom en voeg de kleine rijstballetjes toe.
     

     

GEBRUIKTE PRODUCTEN

  • WMF Perfect Plus snelkookpan 4,5l
Previous Article RECEPT: MILANESE RISOTTO
Next Article RECEPT: STOOFPOTJE VAN ZEEDUIVEL MET VENUSSCHELPEN (OF KOKKELS)
Rate this article:
No rating