donderdag 20 juli 2023 / Categorieën: Recepten RECEPT: MAROKKAANSE TAJINE Eenpansgerecht voor de WMF Perfect (Plus) / Premium Snelkookpan Voorbereidingstijd: 65 minuten Kooktijd: 45 minuten Aantal personen: 4 INGREDIËNTEN Voor het stoofvlees 200 g gedroogde kikkererwten 1.5 kg lamsbout Zout en peper Meel Plantaardige olie 1 ui 2 knoflookteentjes 3 cm verse gember 1,5 l lams- of runderbouillon 400 gram aardappelen 4 wortelen 2 courgette 2 paprika's (geel & rood) 60 g gedroogde abrikozen 2 tl ras el hanout kruiden 1 laurierblad Voor de topping: 1 bosje peterselie 1 granaatappel BEREIDING Laat de kikkererwten een nacht weken in ruim water. Spoel af onder stromend water en zet aan de kant. Snijd het lamsvlees in blokjes van 2-3 cm en breng op smaak met zout en peper. Haal het lamsvlees door de bloem en braad het geheel aan in de snelkookpan met wat olie. Schil de ui, knoflook en gember, hak ze fijn en braad ze samen met het vlees 1 minuut aan. Voeg de bouillon toe. Was en schil de aardappelen, wortelen, courgette en paprika en snijd ze in stukjes. Voeg de rest van de ingrediënten en kikkererwten toe aan de snelkookpan (behalve de peterselie en granaatappel) roer goed door en breng op smaak met zout en peper. Breng het rustig aan de kook. Plaats de deksel op de snelkookpan en vergrendel deze. Zodra de 2e oranje ring zichtbaar is, verlaag je de temperatuur van je kookplaat en zet de timer op 45 minuten. Hak tijdens het koken de peterselie grof en verwijder de pitjes van de granaatappel. Haal na 45 minuten de snelkookpan van de kookplaat. Wacht totdat de druk uit de pan verdwenen is (dat kun je zien aan de restkooktijd indicator (de pin) die is dan volledig teruggetrokken in het handvat). Open de pan en server de tajine met de peterselie en granaatappelpitjes. GEBRUIKTE PRODUCTEN WMF Perfect Plus snelkookpan 4,5l Vorige artikel RECEPT: CHINESE NOEDELS MET GESTOOFD RUNDVLEES Volgende artikel RECEPT: MILANESE RISOTTO Beoordeel dit artikel: 4.4 Tags: snelkookpan Gerelateerde artikelen RECEPT: VIETNAMESE PHO GHA RECEPT: RIJSTPUDDING MET SINASAPPEL EN KARDEMOM RECEPT: CHILLI SIN CARNE MET SPELT RECEPT: ROMIGE ROZE BIETENSOEP RECEPT: MASSAMAN CURRY UIT DE SNELKOOKPAN RECEPT: GESTOOMDE ZALM MET DRAGONVINAIGRETTE EN RUCOLA
DIT IS DE REDEN WAAROM JE ELKE DAG EEN HANDJEVOL BLAUWE BESSEN ZOU MOETEN ETEN dinsdag 29 januari 2019