Altijd leuk om een typisch Nederlandse groente een hip imago te geven, zoals dit gerechtje met geroosterde doperwten in de schil. Je eet ze op dezelfde manier als edamame bonen. Dus de schil zelf eet je niet op, alleen de boontjes aan de binnenkant. Je eet ze door eerst een boon in de sojasaus te dippen en daarna in je mond te nemen en met je tanden de bonen uit hun schil te rissen. Je kunt de doperwten ook roosteren op de barbecue.
Leuk om te serveren bij sushi. Wij maakten een sushi met ronde basmatirijst uit de snelkookpan. Ronde basmatirijst is in tegenstelling tot sushirijst een volwaardige rijstsoort en is dus voedzamer. Normaal moet deze rijst 45 minuten koken, maar de kooktijd wordt in een snelkookpan tot 1/3 van de oorspronkelijke kooktijd gereduceerd. Dat is, in een tijd dat we het allemaal erg druk hebben en zeker door de weeks weinig tijd besteden aan het koken, mooi meegenomen. Bovendien is koken in een hogedrukpan ook nog eens goed voor het milieu. Je gebruikt immers veel minder energie.