RECEPT: GEROOSTERDE VENKEL MET SALSA
/ Categorieën: Recepten

RECEPT: GEROOSTERDE VENKEL MET SALSA

Salsa! Alleen al van het woord word je vrolijk en denk je aan de warme zon. Een salsa tovert elk gerecht van de barbecue in een smaak- en kleurexplosie. Je kunt eindeloos variëren met salsa’s. Durf creatief te zijn en combineer fruit met verse kruiden en een lekkere smaakmaker (bijv. gerookte amandelen, olijven, chilipeper of sushigember).

Recept van: Lotte Vermeer (@lotsofvega)
 

DIT HEB JE NODIG

Voor 4 personen

Voor de salsa:

  • 2 biologische handsinaasappels
  • 3 el kappertjes
  • kleine rode ui
  • handje verse peterselie
  • handje pistachenoten
  • scheutje appelazijn

Voor de saus:

  • 2 el (vegan) mayonaise
  • 2 el plantaardige melk of water
  • 1 tl mosterd
     

ZO MAAK JE HET

  1. Snijd het loof van de venkelknollen en bewaar deze. Zet de venkelknollen rechtop en snijd ze door de helft over de langste kan. Snijd van elke helft 2 plakken van 1 cm. Bewaar de kontjes.
     
  2. Rasp de schil van de sinaasappels en doe dit in een kommetje. Ontvel de sinaasappels met een mes, zodat je ook direct de vliesjes eraf snijdt. Snijd de partjes tussen de vliezen uit. Vang daarbij het sinaasappelsap op en doe dit in het kommetje met de rasp. Meng dit met de olijfolie.
     
  3. Smeer de plakken venkel in met deze marinade, zout en peper. Bewaar het restant om de venkel na het roosteren nog mee te bestrijken.
     
  4. Rooster de venkelknollen 5 minuten aan elke zijde op de barbecue of in een WMF Durado grillpan.
  5. Maak ondertussen de salsa. Snijd de venkelkontjes heel fijn. Snijd de sinaasappelpartjes in kleine stukjes. Snipper de rode ui en snijd de kappertjes, peterselie en pistachenoten fijn. Meng de ingrediënten voor de salsa met een scheutje appelazijn en breng op smaak met zout en peper.
     
  6. Meng de ingrediënten voor de saus. Snijd het fijne groene loof van de venkel fijn en meng dit door de saus. Serveer de salsa en saus met de geroosterde venkel.

    Eet smakelijk!
Vorige artikel ZOMERRECEPT: SNELLE AZIATISCH GESTOOMDE AUBERGINE
Volgende artikel RECEPT: HOLLANDSE EDAMAME BITES
Beoordeel dit artikel:
Geen beoordeling