dinsdag 16 mei 2023 / Categorieën: Recepten RECEPT: GEROOSTERDE VENKEL MET SALSA Salsa! Alleen al van het woord word je vrolijk en denk je aan de warme zon. Een salsa tovert elk gerecht van de barbecue in een smaak- en kleurexplosie. Je kunt eindeloos variëren met salsa’s. Durf creatief te zijn en combineer fruit met verse kruiden en een lekkere smaakmaker (bijv. gerookte amandelen, olijven, chilipeper of sushigember). Recept van: Lotte Vermeer (@lotsofvega) DIT HEB JE NODIG Voor 4 personen 2 grote venkelknollen met loof 4 el olijfolie zout en peper WMF Durado grillpan Voor de salsa: 2 biologische handsinaasappels 3 el kappertjes kleine rode ui handje verse peterselie handje pistachenoten scheutje appelazijn Voor de saus: 2 el (vegan) mayonaise 2 el plantaardige melk of water 1 tl mosterd ZO MAAK JE HET Snijd het loof van de venkelknollen en bewaar deze. Zet de venkelknollen rechtop en snijd ze door de helft over de langste kan. Snijd van elke helft 2 plakken van 1 cm. Bewaar de kontjes. Rasp de schil van de sinaasappels en doe dit in een kommetje. Ontvel de sinaasappels met een mes, zodat je ook direct de vliesjes eraf snijdt. Snijd de partjes tussen de vliezen uit. Vang daarbij het sinaasappelsap op en doe dit in het kommetje met de rasp. Meng dit met de olijfolie. Smeer de plakken venkel in met deze marinade, zout en peper. Bewaar het restant om de venkel na het roosteren nog mee te bestrijken. Rooster de venkelknollen 5 minuten aan elke zijde op de barbecue of in een WMF Durado grillpan. Maak ondertussen de salsa. Snijd de venkelkontjes heel fijn. Snijd de sinaasappelpartjes in kleine stukjes. Snipper de rode ui en snijd de kappertjes, peterselie en pistachenoten fijn. Meng de ingrediënten voor de salsa met een scheutje appelazijn en breng op smaak met zout en peper. Meng de ingrediënten voor de saus. Snijd het fijne groene loof van de venkel fijn en meng dit door de saus. Serveer de salsa en saus met de geroosterde venkel. Eet smakelijk! Vorige artikel ZOMERRECEPT: SNELLE AZIATISCH GESTOOMDE AUBERGINE Volgende artikel RECEPT: HOLLANDSE EDAMAME BITES Beoordeel dit artikel: Geen beoordeling Tags: lots of vega Gerelateerde artikelen RECEPT: KIKKERERWTENFRITTERS RECEPT: WINTERSE TOMATENSTOOFSCHOTEL WINTERRECEPT: AZIATISCHE KOOLROLLETJES MET TEMPÉCRUMBLE RECEPT: SNELLE BAO BUNS MET PULLED KONINGSZWAM RECEPT: HERFSTGROENTEN MET EEN CHEESY POLENTASAUS HERFSTRECEPT: DESSERT RIJSTPUDDING MET VIJGENCRUMBLE
DIT IS DE REDEN WAAROM JE ELKE DAG EEN HANDJEVOL BLAUWE BESSEN ZOU MOETEN ETEN dinsdag 29 januari 2019