donderdag 20 juli 2023 / Categorieën: Recepten RECEPT: MILANESE RISOTTO Met knapperige knoflook en salieblaadjes Eenpansgerecht voor de WMF Perfect (Plus) / Premium Snelkookpan Voorbereidingstijd: 40 minuten Kooktijd: 60 minuten Aantal personen: 4 INGREDIËNTEN Voor de risotto 250 g risotto rijst 4 knoflookteentjes 75 ml olijf olie 1 bosje salie 1 ui 200 ml witte wijn 1 tl saffraan 400 ml groente bouillon 2 takjes tijm 1 laurierblad 60 g Parmezaanse kaas 1 biologische citroen 50 g boter Zout en peper BEREIDING Pel de knoflook en snij in dunne plakjes. Verhit de olie in de snelkookpan. Bak de plakjes knoflook en de salie krokant en haal ze dan uit de pan Schil de uien, snijd ze fijn en bak ze op laag vuur 3 minuten in dezelfde olie. Voeg dan de rijst toe, even meebakken en afblussen met de wijn. Voeg de saffraan, groentebouillon, tijmblaadjes en laurier toe. Breng het rustig aan de kook. Plaats de deksel op de snelkookpan en vergrendel deze. Zodra de 1e oranje ring zichtbaar is, verlaag je de temperatuur van je kookplaat en zet de timer op 6 minuten. Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas en de citroen. Pers de citroen uit. Haal na 6 minuten de snelkookpan van de kookplaat. Wacht totdat de druk uit de pan verdwenen is (dat kun je zien aan de restkooktijd indicator (de pin) die is dan volledig teruggetrokken in het handvat). Je kan de pan nu openmaken. Roer de boter en de helft van de Parmezaanse kaas door de risotto. Breng op smaak met zout, peper en de citroenschil en-rasp. Roer er indien nodig wat extra water door. Verdeel de risotto over borden en serveer met de rest van de Parmezaanse kaas, de gebakken knoflook en de salie. GEBRUIKTE PRODUCTEN WMF Perfect Plus snelkookpan 4,5l Vorige artikel RECEPT: MAROKKAANSE TAJINE Volgende artikel RECEPT: RIJSTBALLETJES MET RODE BONENPASTA Beoordeel dit artikel: 4.0 Tags: snelkookpan Gerelateerde artikelen RECEPT: VIETNAMESE PHO GHA RECEPT: RIJSTPUDDING MET SINASAPPEL EN KARDEMOM RECEPT: CHILLI SIN CARNE MET SPELT RECEPT: ROMIGE ROZE BIETENSOEP RECEPT: MASSAMAN CURRY UIT DE SNELKOOKPAN RECEPT: GESTOOMDE ZALM MET DRAGONVINAIGRETTE EN RUCOLA
DIT IS DE REDEN WAAROM JE ELKE DAG EEN HANDJEVOL BLAUWE BESSEN ZOU MOETEN ETEN dinsdag 29 januari 2019