RECEPT: MILANESE RISOTTO
/ Categorieën: Recepten

RECEPT: MILANESE RISOTTO

Met knapperige knoflook en salieblaadjes

Eenpansgerecht voor de WMF Perfect (Plus) / Premium Snelkookpan

Voorbereidingstijd: 40 minuten
Kooktijd: 60 minuten 

Aantal personen: 4

INGREDIËNTEN

Voor de risotto

  • 250 g risotto rijst
  • 4 knoflookteentjes
  • 75 ml olijf olie
  • 1 bosje salie
  • 1 ui
  • 200 ml witte wijn
  • 1 tl saffraan
  • 400 ml groente bouillon
  • 2 takjes tijm
  • 1 laurierblad
  • 60 g Parmezaanse kaas
  • 1 biologische citroen
  • 50 g boter
  • Zout en peper

 

BEREIDING

  1. Pel de knoflook en snij in dunne plakjes. Verhit de olie in de snelkookpan. 
    Bak de plakjes knoflook en de salie krokant en haal ze dan uit de pan

  2. Schil de uien, snijd ze fijn en bak ze op laag vuur 3 minuten in dezelfde olie. Voeg dan de rijst toe, even meebakken en afblussen met de wijn.

  3. Voeg de saffraan, groentebouillon, tijmblaadjes en laurier toe. Breng het rustig aan de kook. Plaats de deksel op de snelkookpan en vergrendel deze. Zodra de 1e oranje ring zichtbaar is, verlaag je de temperatuur van je kookplaat en zet de timer op 6 minuten.

  4. Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas en de citroen. 
    Pers de citroen uit.

  5. Haal na 6 minuten de snelkookpan van de kookplaat. Wacht totdat de druk uit de pan verdwenen is (dat kun je zien aan de restkooktijd indicator (de pin) die is dan volledig teruggetrokken in het handvat). Je kan de pan nu openmaken.

  6. Roer de boter en de helft van de Parmezaanse kaas door de risotto. Breng op smaak met zout, peper en de citroenschil en-rasp. Roer er indien nodig wat extra water door.

  7. Verdeel de risotto over borden en serveer met de rest van de Parmezaanse kaas, de gebakken knoflook en de salie.
     

GEBRUIKTE PRODUCTEN

  • WMF Perfect Plus snelkookpan 4,5l
Vorige artikel RECEPT: MAROKKAANSE TAJINE
Volgende artikel RECEPT: RIJSTBALLETJES MET RODE BONENPASTA
Beoordeel dit artikel:
4.0