dinsdag 16 mei 2023 / Categorieën: Recepten ZOMERRECEPT: SNELLE AZIATISCH GESTOOMDE AUBERGINE Dit gerecht is verrassend snel en smaakvol. Door het stomen blijven de meeste voedingsstoffen behouden en krijgt de aubergine een lekkere malse structuur. Recept van: Lotte Vermeer (@lotsofvega) DIT HEB JE NODIG Voor 4 personen 2 aubergines 125 gr peultjes 2 lente-uien, in ringetjes 2 handen verse spinazie WMF: KITCHENminis® Stoomkoker Voor de dressing: 4 el sojasaus 3 el rijstazijn 3 el sesamolie 1 el verse gemberrasp sap en rasp van ½ biologische limoen ½ rode chilipeper, fijngesneden gemalen zwarte peper, naar smaak Om te serveren: basmati rijst of ramen noedels ZO MAAK JE HET Snijd de aubergines in grove blokjes van 2 à 3 cm. Maak de peultjes schoon. Doe de aubergine en peultjes in de stoomkoker en stoom gedurende 15 minuten of totdat de aubergine zacht is. Meng ondertussen de ingrediënten voor de dressing. Hussel eerst de spinazie en lente-ui door de hete aubergine. Doe de groenten in een kom en meng de dressing erdoor. Serveer met rijst of noedels. Ook heerlijk als koude salade de volgende dag. Vorige artikel RECEPT: ZWARTE RIJST CURRYRISOTTO MET GROENE ASPERGES Volgende artikel RECEPT: GEROOSTERDE VENKEL MET SALSA Beoordeel dit artikel: 3.0 Tags: lots of vega Gerelateerde artikelen RECEPT: KIKKERERWTENFRITTERS RECEPT: WINTERSE TOMATENSTOOFSCHOTEL WINTERRECEPT: AZIATISCHE KOOLROLLETJES MET TEMPÉCRUMBLE RECEPT: SNELLE BAO BUNS MET PULLED KONINGSZWAM RECEPT: HERFSTGROENTEN MET EEN CHEESY POLENTASAUS HERFSTRECEPT: DESSERT RIJSTPUDDING MET VIJGENCRUMBLE
DIT IS DE REDEN WAAROM JE ELKE DAG EEN HANDJEVOL BLAUWE BESSEN ZOU MOETEN ETEN dinsdag 29 januari 2019