ZOMERRECEPT: SNELLE AZIATISCH GESTOOMDE AUBERGINE
/ Categorieën: Recepten

ZOMERRECEPT: SNELLE AZIATISCH GESTOOMDE AUBERGINE

Dit gerecht is verrassend snel en smaakvol. Door het stomen blijven de meeste voedingsstoffen behouden en krijgt de aubergine een lekkere malse structuur.

Recept van: Lotte Vermeer (@lotsofvega)
 

DIT HEB JE NODIG

Voor 4 personen

Voor de dressing:

  • 4 el sojasaus
  • 3 el rijstazijn
  • 3 el sesamolie
  • 1 el verse gemberrasp
  • sap en rasp van ½ biologische limoen
  • ½ rode chilipeper, fijngesneden
  • gemalen zwarte peper, naar smaak


Om te serveren:

  • basmati rijst of ramen noedels
     

ZO MAAK JE HET

  1. Snijd de aubergines in grove blokjes van 2 à 3 cm. Maak de peultjes schoon. Doe de aubergine en peultjes in de stoomkoker en stoom gedurende 15 minuten of totdat de aubergine zacht is.
     
  2. Meng ondertussen de ingrediënten voor de dressing.
     
  3. Hussel eerst de spinazie en lente-ui door de hete aubergine. Doe de groenten in een kom en meng de dressing erdoor.
     
  4. Serveer met rijst of noedels. Ook heerlijk als koude salade de volgende dag.
Vorige artikel RECEPT: ZWARTE RIJST CURRYRISOTTO MET GROENE ASPERGES
Volgende artikel RECEPT: GEROOSTERDE VENKEL MET SALSA
Beoordeel dit artikel:
3.0